Site titel

Klik hier om aan te passen

WETENSWAARDIGHEDEN
Klankbeeld Driekoningen wat een wereldfeest

De samenstelling en productie van dit klankbeeld is met steun van Stichting Heiligenbeeldenmuseum en de Stichting tot behoud van erfgoed rond kerst tot stand gekomen.

Script: Peter Diemer
Stem: Gery Groot Zwanink
Samenstelling: Fons Rouwhorst
Advies: Ton Rutting
Tijdsduur: circa 25 minuten

De dvd met daarop het klankbeeld is voor €10,00 exclusief verzendkosten via Vragen en contact te bestellen bij onze stichting. De verzendkosten bedragen op dit moment € 4,00.
Klankbeeld Hoe kwam de Kerststal in Nederland

Script: Peter Diemer
Stem: Gery Groot Zwanink
Samenstelling: Frans Pietersen
Advies: Ton Rutting
Tijdsduur: circa 25 minuten

De usb-stick met daarop het klankbeeld is voor €10,00 exclusief verzendkosten via Vragen en contact te bestellen bij onze stichting. De verzendkosten bedragen op dit moment € 4,00.
Op verzoek kan dit klankbeeld ook met ondertiteling in het Duits, Engels, Spaans of Italiaans geleverd worden.
Deze klankbeelden zijn ook te koop in het Heiligenbeeldenmuseum Kerk op de Kranenburg, Ruurloseweg 101. (bij Vorden)

Opstellen kerstgroep
In het blad Aartsbisdom.NU nr 27 van 16 november 2012 stond een artikel over het opstellen van de Kerstgroep. Naast informatie over de opstelling wordt er ook ingegaan op de figuren die deel uitmaken van de Kerstgroep.
opstellen_kerstgroep.pdf
Downloaden
Kerstgroep als immaterieel erfgoed
De Internationale vereniging UNiversalis-FOEderatio-PRAEsepistica stelt alles in het werk om de kerstgroep op de Unesco lijst van immaterieel erfgoed te krijgen.
Afbeeldingen Catharijneconvent op Wikipedia
Het Catharijneconvent in Utrecht, heeft 2635 afbeeldingen van hoge resolutie aan Wikipedia geschonken, waaronder prachtige afbeeldingen van onder andere de annunciatie, Jezus' geboorte, het bezoek van herders en koningen en de vlucht naar Egypte. Zie: Afbeeldingen Catharijneconvent.

Teksten Nederlandse Kerstliederen
Het Meertens Instituut heeft van 50.000 Nederlandse liederen 182 Kerstliederen op internet gezet. Zie: Liederenbank Meertens Instituut

Kerkfotografie
Op de website www.kerkfotografie.nl zij prachtige foto's te vinden van o.a. Kerstvoorstellingen in kerken in Nederland.
Glas in loodramen van kerken in Limburg
Op de website www.glasmalerei-ev.de/index.html zijn afbeeldingen te vinden van zo goed als alle glas in loodramen in Limburgse kerken en andere gebouwen.

Website gemaakt met Simpsite.nl © 2020 StiBEROK